HTML

Bukott Nemzetek

Friss topikok

Címkék

Archívum

Kinek a felelőssége, hogy Orbán rendszerét nem lehet leváltani?

2014.03.27. 10:34 Mani Pulite

 

A Simon-ügy kirobbanása és kezelése újabb és végső bizonyítékát adta annak, hogy az MSZP tényleg egy megújulni képtelen, „moral insanity” párt, és – mivel alkalmatlan a megtisztulásra -  erkölcsi hullává  teszi a szövetségeseit is.  A közös bűnök elkövetésén alapuló dacszövetség, az ebből fakadó zsarolhatóság  ellehetetleníti az orbáni rendszer lényegének a közvéleménnyel való megismertetetését.  Az LMP és a PM méltánylandó, de erőtlen tiltakozó akcióit leszámítva, az ellenzéki pártok – köztük a legnagyobb MSZP, amelynek az élére kellett volna állnia – nem vették pergőtűz alá a testre szabott törvényekkel elleplezni kívánt, de napnál is világosabb korrupciós  ügyekben a kormányt. Nem kérdezték naponta a miniszterelnököt a  strómanjainak tartott személyek rapid gyarapodásáról, föld és egyéb ügyeiről,  erről nem tartottak sajtótájékoztatókat, nem demonstráltak a helyszíneken. A Simon-ügy kirobbanásakor nem vágtak vissza annak megkérdezésével, hogyan lehetséges az, hogy a magyar állam jóvoltából rendkívül nyereséges offshore hátterű energiakereskedő cég tulajdonosai között van a miniszterelnök vélelmezett  strómanjainak   egyike is. Talán csak nem azért, mert  más offshore cégeken keresztül hozzájuk közelállók  is részesülhetnek ebből a jól kifundált bizniszből?

Ez a közös érdek- és dacszövetség akadályozza meg azt is, hogy az ellenzék hitelesen lépjen fel a paksi bővítés ellen. Nem véletlen, hogy most került nyilvánosságra az is, hogy a szocialista párt legbelsőbb köreihez tartozó Józsa Istvánhoz köthető  cég – amelynek árulkodó módon még egy tisztességes honlapja sincs  (nem fontos, hogy kínálja magát és szolgáltatásait) – 2002-2010 között több mint hat milliárd forintért ”szállított be” (vajon mit?) az atomerőműnek. Az összeg többszöröse annak, amelynek eredetéről Simon Gábor nem tud beszámolni, de a Fidesz mégsem firtatja, csak belengette az ügyet a szocik hitelességének megkérdőjelezésére. A dolog mélyére hatolás már nem érdeke, sőt veszélyes számára is, mert a politikai elit mohósága annyira elaknásította Paksot, hogy egy-egy  akna felrobbanása kiszámíthatatlan láncreakciót indíthatna el.

De az  ellenzéki szövetség egyes résztvevői saját jogon is nagyon sokat tettek azért, hogy politikai hullákká váljanak. Súlyos felelősség terheli   pl. a Horn-kormányban belügyminiszterként szolgáló Kuncze  Gábort  - és természetesen a mai MSZP számos prominensét is - abban, hogy már akkor, amikor történt - 1995-ben -, amikor Schlett Csaba Kaya Ibrahimnak és Josip Totnak egy szép nyári napon eladott tucatnyi, köztartozásokat felhalmozó, állami bankok bedőlt hiteleivel, valamint a botrányos székházeladás bevételének szétosztásával teletömött és módszeresen kiüresített Fidesz-közeli céget,   a  rendőrség nem göngyölítette fel az ügyet. Pedig a  titkosszolgálatnak – egy normál demokráciában ez az egyik legfontosabb feladata - tudnia kellett a pártokhoz kötődő cégek viselt dolgairól.  Ezzel meg lehetett volna kímélni Magyarországot egyszer s mindenkorra a ténykedését az „államnak jogában áll hülyének lenni” premisszára alapozó Simicska-modelltől.  De mivel bevett  gyakorlat volt az elit köreiben a cégek efféle fantomizálása, amelyet a szándékosan laza törvényalkotás (a state capture kialakulásának egyik előfeltétele) tett lehetővé, nem üldözték azt, amit tűzzel-vassal üldözni kellett volna. Pedig a titkosszolgálat biztos, hogy jelezte, mert amint a Fidesz váratlanul győzött a választásokon, röviddel azután, 1998 augusztusában az ügyet a Népszabadság nyilvánosságra hozta. Ezt volt a cinkossá válás útján az első mérföldkő.  Ennek  –  és ne felejtsük el, hogy nem kis részben az SZDSZ 1994-es, a kádári struktúráknak a továbbélését elősegítő és  a Tocsik-botrányba  torkolló koalícióba való belépésének  köszönhetően is – sikerült az első Orbán-kormánynak olyan „innovációkat” végrehajtani, amelyekkel a közpénzek magánzsebekbe történő átcsatornázásában új minőséget ért el. Logikusan jutottak arra a következtetésre, hogy ha ellenzékben megúszták a cég-fantomizálás büntetőjogi következményeit, hatalomra jutva szinte mindent megtehetnek.  Az első ciklusban  - kétharmados többség híján – még csak próbálkoztak az ellensúlyok lebontásával, amit aztán tökéletesen végrehajtottak  2010-14 között. Az MSZP-SZDSZ koalíciónak azonban még 2002 után is meg lett volna a lehetősége arra, hogy a state capture kiteljesedését blokkolja, de inkább,  megirigyelve a Fidesz ebbéli sikereit, kiegyezett vele és a Dávid Ibolya által tudomásunkra hozott  70-30%-os megosztásban együtt csatornázták át magánzsebekbe a közpénzeket. 

Folytatva az erkölcsileg lenullázódott ellenzéki politikusok sorát, említésre érdemes Gyurcsány Ferenc neve is, aki úgy jutott értékes balatoni és belvárosi ingatlanokhoz, hogy  a barátja –   Szilvásy György államtitkár  - felügyelete alatt álló állami intézmény  részletre eladta cégeinek ezeket az értékes vagyontárgyakat, amelyeket aztán az állam visszabérelt, sőt, még közpénzekből fel is újítatott. Az sem volt túl gusztusos (de minimum összeférhetetlen), hogy a még ma is tetemes profitot termelő cégeit az anyósa felügyelte állami bank hiteleiből vásárolta az államtól. Egyik cége pedig azon csókosok közé tartozott, akik szóban  - ellenőrizhetetlen teljesítés formájában - adhattak tanácsokat milliókért a Paksi Atomerőműnek. Javára szól azonban az, hogy arról nem tudni, hogy miniszterelnöki hatalmával visszaélve, gyarapította-e vagyonát. És bizony kezdeményezése arról, hogy ő és Orbán Viktor is számoljon el a rendszerváltás óta szerzett vagyonáról, nagyon is méltánylandó! De Gyurcsánynak amiatt nem kell aggódnia, hogy  esetleg  bíróság elé kerülhet az Orbán-kormány(ok) regnálása alatt. Polt Péter és ügyészei  ugyanis tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy ha vádat emelnének Gyurcsány ellen, akkor a megvádolt egyetlen lehetséges védekezése, a támadás –  az  azóta történt még cifrábbnál is cifrább ügyek  nyilvánosságra kerülése – olyan lavinát indítana el, amely maga alá temethetné az egész politikai elitet.

 

Ezt a lavinát azonban,  ha kamikázeként is, nem félve a következményeitől, önbecsülése  maradékát összeszedve, megelégelve azt, hogy naponta alázzák azok, akik kétharmados törvényekkel körülbástyázva a Simon-botrány tárgyát képező tételnek a sokszorosát nyúlják le,  az ellenzék   maga is beindíthatná. Prominenseinek nyilvánosan kíméletlen – a konkrét esetek mélyére is lehatoló -  önvizsgálatot kellene tartani és bocsánatot kérni a magyar néptől a rossz, csak a politikai elit gazdagodására fókuszáló és így a korrupciót állami szintre emelő Fidesz kétharmados uralmát eredményező  kormányzásaikért. Egyidejűleg pedig a magyarországi cigányság felemelését célul tűző  alapítványt kellene létrehozniuk, amelynek  felajánlanák magánvagyonuk egy jelentős részét és rábírnák azokat a cégeket is az adakozásra, amelyekkel együttműködve csapolták meg a közpénzeket. Csak ezzel a pokolra szállással nyerhetik el a bűnbocsánatot, amely nélkül nincs erkölcsi megtisztulás. Megteremtődne annak a katarzisnak az alapja, amely nélkül Magyarország soha nem lesz képes kikászálódni abból a  morális szakadékból, amelybe önző és gátlástalan elitje taszította. Végre nyíltan lehetne beszélni arról,  hogy a politikai osztály és a nemzeti burzsoázia együttműködésének égisze alatt mi is folyt valójában az elmúlt ciklusok alatt és mi folyik most. És,  mivel az ellenzék vezéreiként mondják,  szavaik fajsúlyossá válnak,  messzire fognak eljutni, ezért a közmédia sem hallgathatja majd el. Ez a morális  harakiri sok olyan választópolgárt elgondolkodtatna, akik egyik oldalra sem szavaznának, tiltakozásul azonban érvénytelen voksokat adnának le.

De számos, magát kényelmetlenül érző  jobboldali szavazót (és politikust) is meg lehetne nyerni. Nélkülük a Fideszt nem lehet legyőzni. Ehhez az szükséges, hogy a konzervatív értelmiséget sokkolja a valóság. Ez kétféleképpen következhet be: 1.  ha összeomlik a magyar költségvetés. Az államcsőd eddig nem tűnt valószínűnek, de az ukrán-helyzet eszkalálódásával destabilizálódhatnak a körülmények olyannyira, hogy a piac szereplői tőkekivonással büntethetik a Putyinhoz dörgölődző Orbán-kormányt. 2. vagy ha – a Janukovics elnök által összeharácsolt vagyon láttán megdöbbent ukránokhoz hasonlóan - szembesül a konzervatív elit is azzal, mi történik a centrális erőtérben valójában. A cinkos együttműködés förtelmes bugyrait feltáró kíméletlen önkritika egy olyan, a tisztítótűz fellobbanásával kecsegtető  morális szabadságharcot indíthat el, amelyre a politikai marketingben zseniális Orbán Viktornak  nem lesz, nem lehet hatékony válasza. Megszűnne ugyanis a Nemzeti Együttműködés Rendszerének kohézióját biztosító  zsarolhatóság alapja, a közös bűnök elkövetésében való cinkosság miatti fortélyos félelem. (Ennek a páni félelemnek a durva bizonyítéka annak a Welsz Tamásnak a  rejtélyes halála, aki  az elit - tekintet nélkül a politikai kötődéseire - viselt dolgairól összegyűjtött dokumentumokat adott át a rendőrségnek.) Nem bujdosni kellene a Simon-ügy(ek) miatt és nem pánikba esni a Zuchslag-reloaded kapcsán, hanem végre becsületesen kiállni és bevallani mindent, még a választásokig. Mivel azt  bojkottálni  nem volt bátorságuk, pedig tisztában vannak vele,  hogy olyan szabályok szerint lesznek lebonyolítva, amelyek a Fidesz győzelmét minden körülmények között biztosítják, kizárólag ezzel lehet bizonyítaniuk azt, hogy képesek  a „moral insanity” kriptájából feltámadni és kiszabadulni. Be kellene végre látni azt, hogy aki maga is lopott, az hitelesen másképp hogyan is bírálhatná azt, aki ugyan jóval többet lop nála, csak sokkal ügyesebben csinálja. Csupán az „éneklés”, a bili kiborítása maradt az egyetlen lehetőség arra, hogy az ellenzék a választókat meggyőzze, érdemes  inkább rájuk szavazni! És nem mellékesen, ez teremtené meg a lehetőségét annak is, hogy az olaszországi „Tiszta kezek” mintájára, egy olyan független intézmény alakuljon meg, amely  elfogulatlanul tudná feltárni az elmúlt huszonöt év eseményeit és ügyeit. Az erkölcsi újjászületésre képtelen Összefogás felelőssége és szégyene lesz, hogy hatalmon maradhat az a rezsim, amelyeknek „áldásos” tevékenysége eredményeként  egyre nyilvánvalóbbá válik: Magyarország tartós leszakadásra  ítéltetett! 

42 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bukottnemzetek.blog.hu/api/trackback/id/tr975880905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reménykeltő 2014.03.31. 15:09:34

Végre valaki felveti ezt az erkölcsi felelősséget! Az embernek a szíve fáj, ahogy menetel az ország egyre reménytelenebb helyzetbe és nincs senki, aki ezt meg tudná állítani!

Sírköves Slomó 2014.04.01. 01:10:55

Orbán tábornok miatt pezseg a gazdaság, a kultúra, a nk-i kapcsolatok.

Az ország rég nem látott jó formában van, pozitív példa az egész EUnak. Nagy valószínüséggel a miniszterelnök úr lesz az EU bizottság elnöke, miután kitöltötte a soha nem látott hivatali idejét Magyarországon.

Példát mutat erkölcsből, egységből, munkából. Csak irigykedni lehet rá.

paráznabillegető 2014.04.01. 02:01:41

@Sírköves Slomó: muahahahahaha! vicces egy troll maga. :D

nu pagagyí 2014.04.01. 06:27:03

Szerintem hamis a kép. Az tény, hogy a szocialisták alatt is volt korrupció, de teljesen más jellegű, mint amit a Fidesz produkál. A szocialista-szabaddemokrata hatalmat lehet azzal vádolni, hogy nem tettek meg mindent a korrupció visszaszorításáért, biztosan igaz. Ez a fajta korrupció mindenhol megtalálható, az aktuális hatalomhoz törleszkedő, erkölcstelen emberek egyéni sportjaként jellemezhető.

A Fideszre viszont az illik, hogy mindent megtett, hogy intézményes keretet adjon a korrupciónak, maga a párt szervezte és szervezi a közpénzek lenyúlását, kötelező beszolgáltatással a párt részére. Az elkövetők számíthatnak az államnál elhelyezett pártkatonák aktív védelmére, minden törvényes és törvénytelen segítségre (ügyészségi szabotázs, külföldre szöktetés stb.).

lavór 2014.04.01. 06:41:59

" Ki a felelős?"

A választók. Ha meg ez tetszik a választóknak - már a többségnek -, akkor ez kell nekik. Még szerencse, hogy a határok nincsenek lezárva (még).

Poszt 0lok001 2014.04.01. 07:12:32

@nu pagagyí:

Az MSZP alatt volt a leggátlástalanabb szabadrablás ezt mindenki tudja.
HAveroknak százmilliliós végkielégítések, Nokiás Dobozok, ...

Az Ország közben a szlovákok aleötti pozícióból 2010-re utolsó lett.

De mostanra kezdünk kijönni a gödörből !

SOHA TÖBBET MSZP DIKTATÚRÁT !

torró 2014.04.01. 07:18:53

Ez van Magyarországon! Mindenki tudja, mégis áhítattva hallgatják a vezérek beszédeit. Két vezér van, az egyik, üvöltő dervis, a másik kissé ájtatos.
Nekem egyik stílus sem tetszik. Azt mondják, mindig az kiabál, akinek a háza ég! A másik mondás: mennél jobban alázatos, annál inkább gyalázatos!
Ez a kérdés válasszatok:DDDD

ob.szerver 2014.04.01. 07:23:14

Sok jogos észrevétel van a posztban. Én is úgy gondolom, hogy a 70-30 működhetett, és ez az oka annak, hogy 2002-ben, ahelyett hogy felszámolták volna a maffiát, kitakarították volna az igazságszolgáltatás szerveit elárasztó fideszmocskot, és a maffiavezéreket börtönbe zárták volna, kesztyűs kézzel bántak velük és megelégedtek azzal, hogy az idióta Keller üvegzsebest játsszon. Csúnyán elszámolták magukat, mert a 2/3 véget vetett az osztozkodásnak, mert a fidesz elég erősnek érezte magát ahhoz, hogy már ne csak a legtöbbet nyerjék, hanem mindent. A következmény pedig az, hogy a közpénzek éven át tartó száz és ezer milliárdos rablása, a piaci viszonyok erőszakos megváltoztatása következtében, az Orbán, Simicska, Nyerges családok olyan vagyonra és gazdasági hatalomra tettek szert, amelyet ők és az utódaik majd könnyedén konvertálhatnak át politikaira. Ezt már az idei választásokon is látjuk, amit újabb négy év után majd hatványozni kell. Ez a hajó tehát elúszott. Már semmi nincs, ami évtizedes/évszázados távlatban kiszabadítaná az országot a fideszes oligarchamaffia karmai közül, és ami meggátolná a folyamatos leszakadását nemcsak Európától, de még a szomszédaitól is.

torró 2014.04.01. 07:24:04

@nu pagagyí:
Nincs olyan, hogy náluk más volt bakke! Ha volt, ugyanolyan gazemberség mint a másiknál! Nincs különbség baszod! Ez a baj, hogy mindig másra mutogatunk.A lopás az lopás. A korrupció, az korrupció mindenkinél. Azért merik csinálni, mert vannak akik elnézik nekik, mint Te is!

Hannibal ante portas 2014.04.01. 07:45:27

Legyen. Ámde a vád mindaddig csak vád, ameddig nincs rá cáfolhatatlan bizonyíték. Márpedig, sajna az a helyzet, hogy a Fidesznél nem találkozunk ilyesmivel. Pedig Keller igazán mindent megtett, még törvénytelenül is. Bizonyíték az MSZP/SZDSZ körül és lefolytatott eljárás annál több. Hogy is mondta Megyó annak idején? Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Annál jobban már csak a saját pártja volt és van jelenleg is. Pl: a most átadott 4-es Metro összes szerződését még 2010 előtt, 2006 és 2009 közöt kötötték, valamennyit az MSZP/SZDSZ bábáskodása alatt. 430 Mrd Ft kb. 15% -a 65 Mrd. Ennyi legalább elcsorgott bécsi, grazi meg egyéb helyeken lévő MSZ-s bankokba. Nem Simon pénze ez, tudjuk, hanem az MSZP -é. Azután a szétprivatizált nagyvállalatok (MOTIM, közművek, stb.)Szívesen venném, ha valami apró konkrétumot is írnátok a vélekedések és köpködés helyett. Nem szép a korrupció, de a Fidesz a fasorban sincs. (Nem mentség, de a világon mindenütt virágzik a korrupció, Ausztria, Németország, de még Svájc sem kivétel, legföljebb kutúráltabban csinálják.)

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2014.04.01. 07:48:19

@Hannibal ante portas: Nézd! Az emeszpések a foximaxin tanulták a lopást, meg önképző módszerekkel.
A fideszesek a jogi egyetemen és Oxfordban.
Ja és nem emeszpés a legfőbb ügyész!

ob.szerver 2014.04.01. 07:58:02

@Hannibal ante portas:

"a Fidesz a fasorban sincs"

Tényleg?

Akkor sorold fel lécci a következő személyek/ügyek megfelelőit a szoclib alatt. Ki vagy mi volt:
- Simicska
- Mészáros Lőrinc
- Garancsi
- kertvégi magánstadion
- földmutyi
- takarékmutyi
- trafikmutyi
- MET mutyi
megfelelője? Melyik korábbi min,.elnök (beleértve Antallt és Borost) kollégiumi haverja nyerte ezermilliárdszámra a közbeszerzéseket, falubéli cimborája (strómanként) ezerszámra a hektárokat, magáncsapata lett első osztályú és a TAO pénzek kimagasló kedvezményezettje? Miről beszélsz ember?

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.04.01. 07:58:42

@Hannibal ante portas:
"a vád mindaddig csak vád, ameddig nincs rá cáfolhatatlan bizonyíték. Márpedig, sajna az a helyzet, hogy a Fidesznél nem találkozunk ilyesmivel. "

Bizonyíték bazd meg?????

Bizonyíték soha nincs semmire! A szocik ügyeire sem! Mindenkit felmentenek, illetve egy-két kisebb halat beáldoznak...

Lapos közhely, hogy Al Caponét is csak adócsalásért csukták le.

Itt nálunk még azért se.

Méghogy bizonyíték...

Hannibal ante portas 2014.04.01. 08:01:44

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: Ok, de mi köze a legfőbb ügyésznek a korrupcióhoz? A nyomozás feljelentéssel kezdődik, a feljelentést meg kell tennie annak, aki törvénytelenséget tapasztal. Csakhogy félhomályos irodákban átadott borítékokról, dobozokról, nejlonzacskókról és táskákról ritkán szokott cáfolhatatlan bizonyíték készülni, kivéve ha valaki nem olyan hülye, mint Weiszt Újbudán. Azután a feljelentés t a rendőrségnél kell megtenni, ott meg nincs szerepe a legfőbb ügyésznek. Érdekes, amíg nem Polt Péter volt a legfőbb ügyész, hanem Györgyi Kálmán vagy Kovács tamás, a Fidesz nem szokott rájuk hivatkozni. Ez a"legfőbb ügyészezés" a baloldal kedves szórakozása, mintahogy minden poitikai ellenfelének vagy neki nem tetsző személynek besározása, lejáratása. Gyermeteg dolog.

Hannibal ante portas 2014.04.01. 08:05:19

@ob.szerver: ez mind szamárság, de ha tetszik neked, lovagold meg. A példáid egytől egyik hülyeségek. Valahol nagyon messze élsz a valóságtól. Példákat meg nincs kedvem sorolni, csak az általam konkrétan tudottak nem férnének bele egy ablakba.

nyuggernyúzó 2014.04.01. 08:12:48

Mi a baj Orbán rendszerével? Rezsit csökkent, nyugdíjat véd, mi más kell még ennek az ostoba magyar népnek?

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.04.01. 08:17:31

@Hannibal ante portas:
"Ez a"legfőbb ügyészezés" a baloldal kedves szórakozása"

A jobberek is csak olyankor nyomatják ezt a "nincs bizonyíték"-dolgot, meg hogy "ártatlanság vélelme", amíg a szocikról van szó.

De hát ez a fityeszesek hitvallása: szidni kell a szocikat és CSAK a szocikat. Ha valaki kimondja, hogy az EGÉSZ magyar politikai rendszer rohad, az is ellenség, hiszen ez csak a szocikra igaz, a fityesszel nincs baj ugyebár.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.04.01. 08:20:44

@Hoppácska:
"A jobberek is csak olyankor nyomatják ezt a "nincs bizonyíték"-dolgot, meg hogy "ártatlanság vélelme", amíg a szocikról van szó."

Na basszus, természetesen fityeszt akartam írni :(((

Eh, kurvaország...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.01. 08:32:43

"a piac szereplői tőkekivonással büntethetik a Putyinhoz dörgölődző Orbán-kormány"

Putyint sem büntetik, Orbánt megkevésbé fogják. Ezen kívül pedig ezen az alapon szinte egész Európa Putyinhoz "dörgölőzik".

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.01. 08:33:50

"ha – a Janukovics elnök által összeharácsolt vagyon láttán megdöbbent ukránokhoz hasonlóan - szembesül a konzervatív elit is azzal, mi történik a centrális erőtérben valójában"

Mo. egész más. Nincsenek oligarchák. Míg Ukrajnában MINDKÉT oldalon vannak egyenlő számban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.01. 08:35:15

"olyan szabályok szerint lesznek lebonyolítva, amelyek a Fidesz győzelmét minden körülmények között biztosítják"

Ez meg egy ordas hazugság. A választási szabályok NEM biztosítják a Fidesz győzelmét. Annak a győzelmét biztosítják, aki a legtöbb szavazatot szerzi.

Netuddki. 2014.04.01. 08:41:45

Ilyen beírások születnek amikor a balfasz (fideszes?) blogíró nem hallgat és néz "köz" médiát. Így nem is értheti melyik oldalnak mennyi lehetősége van a hangját hallatni. Attól meg, hogy a zellenzék nem emeli (nem tudja?) fel a hangját a bűncselekmények elkövetésre kerültek, és ezért az elkövetőknek előbb-utóbb felelni kell...

Netuddki. 2014.04.01. 08:45:00

@Reménykeltő: "menetel az ország egyre reménytelenebb helyzetbe és nincs senki, aki ezt meg tudná állítani!"

Hát, ha mindig a másikra vártok akkor ez még nagyon sokáig, vagyis az idők és Magyarország végezetéig így marad, B+.

♔batyu♔ 2014.04.01. 08:50:36

@nu pagagyí: Azért az, hogy Gyurcsány részletre megveszi az állami vagyont, majd magas díjért visszabérelteti az elbírálás szempontjából nem olyan, hogy nem tesz meg mindent a korrupció ellen, hanem inkább olyan, hogy a trambulinról hugyozik a medencébe. Persze, hogy van fideszes korrupció, de ennyire pofátlan azért nincs.

♔batyu♔ 2014.04.01. 08:55:18

@Hoppácska: Az a gond, hogy a bizonyíték sem bizonyiték.

Pld. mindenki tudja, hogy lakások építésénél a kerületi főfejeseknek jár egy lakás. 20 éve így van.

Azaz semmi mást nem kell tenni, csak megnézni, hogy a nevén, családtagjai nevén, az utóbbi 5 évben eladva hány újonnan épült lakás van.

Az index most rogánozik, pedig Rogán pontosan azt csinálja mint ballibsi elődjei.

Viszont nem lesz éppen ezért semmi baja.

♔batyu♔ 2014.04.01. 09:00:29

@♔batyu♔: Mielőtt primitív ballibsik támadnak, írom, helyeslem az Index rogánozását.

♔batyu♔ 2014.04.01. 09:01:40

@maxval a gondolkodó birca: Főleg a németek. Persze a hazai libsik nem Németország, hanem Magyarország romlását látják szívesen, mert ez adna nekik esélyt a visszatérésre.

barli 2014.04.01. 09:20:07

@kovi1970: ezaz, szavazz az lmpre :)

GonoszMostoha 2014.04.01. 09:23:00

Mindegyik párt hazug, korrupt, a saját anyukáját is eladja néhány morzsáért, ha a hatalom a kezébe jut.
Irány külföld, inkább ott robotoljon minden magyar, itthon meg egye meg egymást a sok rohadt politikus!
Remélem, annyi dolgozó sem marad az országban, aki egy vacak kenyeret megsüssön nekik, bárki is legyen hatalmon.
Az egész ország egy második mohácsi pusztulás, ott is ugyanígy marakodtak az urak, egy újabb jobbágyfelkeléstől féltve a saját penészes életüket és a más bőréből véréből kipréselt vagyonukat, ezért inkább feláldozták az országot.
Minden ugyanúgy megy, mint egykor, csak a technika változott és eltelt közel 500 év.
Mohács óta rohad ez a nemzet, csoda, hogy idáig kibírta, igaz, már erősen felhígult állapotban.

♔batyu♔ 2014.04.01. 09:41:52

@barli: Hogyne. Aztán ha felelősségre kell őket vonni, csak kihúznak Izralbe.

A legnagyobb hiba LMP-re szavazni.

dr kíváncsivagyok 2014.04.01. 09:47:59

@nu pagagyí:
"Szerintem hamis a kép. Az tény, hogy a szocialisták alatt is volt korrupció, de teljesen más jellegű, mint amit a Fidesz produkál. "

Pontosan,...a szociknál "alkalmi tolvajok" garázdálkodnak,...a csuti ártány és bandája állami szintre emelte és NAGYSÁGRENDEKKEL MEGNOVELTE a korrupciót !
Gyakorlatilag buntethetetlenné tette a saját tolvajlását !
Ehhez társul Polt P alkalmi restsége...

dr kíváncsivagyok 2014.04.01. 09:51:45

Az újságírók miért nem tolonganak Tonyó házainál ???

barli 2014.04.01. 10:10:01

@♔batyu♔: hát inkább rájuk, mint a régi elvtársakra! A zorbánnak meg legyen elég a fél parlament. A 2/3 tényleg nem egészséges hosszú távon.

gumirocker 2014.04.01. 10:19:41

@Hannibal ante portas: Úrjézus, hogy mi köze?!!! Rémlik valami olyasmi a Be-ből, hogy az ügyészség felügyeli a nyomozást? Azaz, ha az ügyész azt írja le a rendőrnek, hogy nincs elég bizonyíték, akkor a rendőr vagy megszünteti a nyomozást, vagy pedig ha nem ért ezzel egyet - akkor felterjeszti az ügyészségnek, hogy az szüntesse meg a nyomozást. A rendőrség nyomozást megszüntető határozatát meg az ügyészségnél lehet megpanaszolni,az ügyészség nyomozást megszüntető határozatát meg a felettes ügyészségnél. A kör bezárult. Szóval megkérded-e még, hogy mi köze a Legfőbb Ügyész személyének a feljelentések sorsát illetően?

Hannibal ante portas 2014.04.01. 10:27:21

@GonoszMostoha: irány a külföld, csakhogy ott sincs másképp. Plágium, korrupció, maffia: csak éppen 40 év előnyük van velünk szemben.

Hannibal ante portas 2014.04.01. 10:28:24

@♔batyu♔: nem 20 éve, hanem amióta hatalom létezik, vagyis főfejesek vannak.

Hannibal ante portas 2014.04.01. 10:32:52

@kovi1970: "a zellenzék" csak a hangját emeli fölfelé, mást sem tud. Ordibálni, ócsárolni, hazudni reggel délben meg este. Mi hiányzik még neked? Az egész ország visszhangzik a ballib cimboráid tények és konkrétumok nélküli handabandázásától. Az már más kérdés, hogy normális ember nem veszi őket komolyan.

Hannibal ante portas 2014.04.01. 10:42:45

@Hoppácska: de, van baj a Fidesszel is éppen elég. Az egész politikai rendszer rohad, mindenütt a világon. Amióta a gazdasági/pénzügyi hatalom rátette a kezét. Azonban vannak különbségek, amik éppen csak annyit jelentenek, hogy van akinek a paprikáskrumpli ízlik (made by Kádár), másnak meg a rántotthús. Nem több. S mégis azt fogod kérni a pincértől, amit jobban szeretsz. A politikai (választói) döntések - ahogy a kutatások is bizonyítják - legtöbb esetben nem értékalapú, hanem a személyiség alapstruktúrájából adódik. Éppen ezért nincs értelme egymást szidalmazni.

elwood 2014.04.01. 14:37:45

Ez a „moral insanity” dolog a Sólyom féle morális válság megfogalmazásra emlékeztet.
Az a szerecsétlen hülye is morális válságot emlegetett, amíg jött a kétharmad és széttépte és megetette vele a saját alkotmányát. Megérdemelte.

Zuschlag börtönben, Hagyó börtönben, Simon börtönben ... etc. mi kell még a megtisztuláshoz ? Máglyán elégetni őket ?

Ha egy szoci lop, kirakják, lecsukják. Ha egy fideszes lop, a szemed be röhög, azt mondja, hogy ez nemzeti érdek és folytatja. (Simicska, Közgép, nemtaggyűlés, trafiktörvény ... )

Kiket vársz a szocikhoz ? Teréz anyákat ?

Poszt Olok001 2014.04.03. 00:43:29

Tisztelt posztolok.
A segitsegeteket szeretnem kerni...

A következö felhasznälo tullepett egy elfogadhato hatärt (az en nick-emmel összeteveszthetö nicket hozott letre es azzal probäl lejäratni):

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !

Akinek van infoja a fent emlitett "uriember" kileteröl, azt szivesen fogadom. Szemelyesen szeretnek elbeszelgetni a gerinc jelentösegeröl ezzel a fereggel. Igerem a kedve es a lehetösege is elmegy az irogatästol 2-3-8 honapra. Värom az infokat. Köszi
süti beállítások módosítása